Inne

Osobowość Roku 2025 - Polityka

Autor: Głos mieszkańca Miejscowość: Nie dotyczy konkretnej miejscowości Data: 28.07.2026 19:49 WT-000017
Nasz burmistrz został zwycięzcą w kategorii Polityka w plebiscycie Osobowość Roku i uzyskał około 2500 głosów. Dla porównania – burmistrz sąsiedniej, prężnie działającej gminy Kamieńsk miał zaledwie kilkanaście głosów. Nie kwestionuję samego wyniku, ale zastanawia mnie jedna rzecz. Wcześniej nie przypominam sobie, żeby gdziekolwiek prowadzona była szersza akcja zachęcająca do głosowania. Wśród znajomych i mieszkańców, z którymi rozmawiałem, większość usłyszała o plebiscycie dopiero po ogłoszeniu wyników. Czy ktoś może wyjaśnić, jak wyglądało głosowanie na Osobowość Roku? Czy ktoś z Was wiedział wcześniej o tym głosowaniu? Były gdzieś informacje, posty, plakaty albo akcja promująca udział? A może głosowanie było prowadzone głównie w innych kanałach? Pytam z czystej ciekawości, bo różnica w liczbie głosów wydaje się bardzo duża i chciałbym lepiej zrozumieć, skąd się wzięła..
Wątek zaakceptowany przez administratora.

Komentarze

Opublikowane są tylko komentarze zatwierdzone przez administratora.

CR728.07.2026 20:10
Burmistrz musiał zapłacić duży rachunek za telefon lub ktoś z jego rodziny
Zgłoś naruszenie
Oliwka28.07.2026 21:29
Tam mozna bylo kupić pakiety głosów i kupił a jeśli zaprzeczy to wystarczy wystąpić do orgazatora konkursu o informację ile osób głosowało czy może to była jedna osoba tzn jeden numer. Prosta rzecz Burmistrz ma parcie na szkło i nie liczą sie mieszkańcy Zobaczcie jak pisze w postach, ja byłem ja zrobiłem i to dxieki mnie wszystko się robi a oroblemy jeśli są to z winy wykonawcy i pracowników . Straszny człowiek
Zgłoś naruszenie
Głos mieszkańca29.07.2026 02:36
Dokładnie Sprawdzaliśmy Potwierdzamy
Rozprzanka28.07.2026 21:55
Podobno to płatne. Także burmistrz kupił sobie głosy
Zgłoś naruszenie
Głos mieszkańca29.07.2026 02:35
Zapachniało ... Dyzmą🙃 Niestety
Mieszkaniec02.08.2026 22:40
Tak, można wysyłać niezliczone ilości z jednego numeru, nie ma chyba nawet limitu dziennego.
Zgłoś naruszenie
misty20.08.2026 08:36
Odklejona przygnębiona i sztucznie napompowana buźka ma parcie na sejm. Lorek nie ma szans na terenie w nadchodzących wyborach smutna buźka głosi W gminie sukcesów brak to trzeba było pod zasługi na zewnątrz cos ogarnąć jakiś PR bo w rozprzy mało spektakularnie za pokazanie się w mediach biedny musi płacić co by się tam pojąkać w swoim stylu i mataczyć, artykuły sponsorowane na epiotrkow pisać komentarze wyłączyć bo przecie hejtu on nie udźwignie Rzygac się chce jak ta nasza ślepota na wioskach jest urabiana gownem w papierku
Zgłoś naruszenie

Dodaj komentarz